Makó Színes

Buliszerviz a Hagymaház

Szívesen veszi a makói közönség, hogy általában helyi fellépők szerepelnek a városi rendezvényeken – derült ki a május végi testületi ülésen.

Korom András – Makó

A képviselő-testület tagjai veretes felszólalásait, a rendszeresen szót kérő Török Miklós (DK) képviselő színesítette azzal, hogy igazi buliszerviznek nevezte, az egyébként az előző éve 2 milliós nyereséggel záró Makó Városi-Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft-t.

A képviselő azonnal meg is kérdezte, hogy a vendégek mennyire veszik szívesen, hogy általában helyi együttesek lépnek fel, s a jegyet váltók hány százaléka vendég?

Zsámboki Erika, a Hagymaház ügyvezetője válaszul elmondta, a vendégek 60-70 százaléka Makó vagy lakcím kártyával vált jegyet az előadásokra, a többiek zöme pedig a környékbeli településekről érkezik. A helyi fellépők olyan produkciót tudnak nyújtani, melyek nem különböztetik meg őket a profiktól.

DSC_0616

Farkas Éva Erzsébet polgármester azt mondta, hogy „ nagyon jó úton járunk” amikor a május 1-i népünnepen vagy a tavalyi hagymafesztiválon biztosítottak fellépései lehetőséget helyi csoportoknak.

Czirbus Gábor alpolgármester nagyon örült, annak, amikor makói fiatalok lépnek fel, nem bukott megasztárok. – A makói középiskolások gyönyörűen énekelnek, úgy érzem magam, mint egy tehetségkutatón. Pozitív a visszajelzés, kivéve azt a maroknyi csoportot, melybe a képviselő úr is tartozik. Kritikát még nem hallottam, csak olyat, hogy tetszett – riposztozott

Török Miklós erre azzal reagált, hogy pont erre a visszajelzésre várt, miszerint a vendégek szeretik a makói fellépőket.