Makó Színes

Szentmisével zárult a szignumos ballagás

Vigh Istvánné Etelka és Győrfi József osztályait búcsúztatták el ma délelőtt a Szent István Egyházi Iskolából. Az érzelmekkel dús osztályátadó után a ballagók elköszöntek tanáraiktól és iskolatársaiktól. A ballagás szentmisével zárult.

Gajáta Fanni – Makó

Osztályátadással kezdődött ma délelőtt a Szent István Egyházi Általános Iskola ballagása. A hagyományos és zártkörű átadón a ballagó osztályok, a hetedik évfolyam és a nevelők vettek részt.

– Ezt azért tarjuk fontosnak, hogy legyen egy bensőségessége ennek az alkalomnak – tudtuk meg Szűcs Péter igazgatótól. – A hetedik és nyolcadik osztályosok között szoros kapcsolatok alakulnak ki az évek során és ez ma is látszódott: néhol még a könnyek is kicsordultak a lányok szeméből a tarisznyaátadáskor.

Idén többen is átvehették a Szent István Egyházi Iskoláért Alapítvány díjait. A 8. a osztályból Bende Flóra, Fekete Fruzsina és Szekeres Réka, a 8.b osztályból pedig Nacsa Gergő és Frőhling Gergő kapta. A szülők ismét hatalmas csokrokat adtak át a ballagóknak, sok diák ki sem látszódott a virágok mögül. Azonban a ballagási menetre csak egy virággal indultak útnak – azzal, amelyet a szentmise előtt felajánlottak a templomban. Az osztályoktól, az iskolától és tanároktól való búcsúzás után szentmisével zárult a SZIGNUM ballagása.

Az alábbi képből galéria nyílik!

navigate_before
navigate_next