Makó Sport

Dani, a bajnokság gólkirálya – videóval

Farkas Dániel, az u-19-es Makó FC csapatkapitánya lett a bajnokság gólkirálya. A 2015/2016-os idényben 59-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Albert Barbara – Makó

Farkas Dániel először csak hobbyból focizott, de tehetsége hamar kibontakozott, ezért 12 éves korától versenyszerűen űzi a sportágat.

– Többször abbahagytam, de hamar rájöttem, hogy a labdarúgás az életem része. Akkor érzem magam a legjobban, ha a pályán lehetek – tette hozzá.

A makói focista több utánpótlás csapat színeiben is pályára lépett. A megye II ifjúsági csapattal a 2011-12-es szezonban második helyezést ért el majd a 2012-2013-as idényben bajnoki címet ünnepelhetett. Idén ismét megnyerte a bajnokságot az u-19-es ifi csapattal. Ezenkívül több kispályás tornán is részt vett kisebb és nagyobb sikerekkel, mintegy 20-szor lett gólkirály.

– A 2015-2016-os szezon felejthetetlen. Egy kiváló edzővel, Koczkás Zoltánnal dolgoztam és nagyszerű játékosokkal játszottam. Ekkora összetartást és küzdést nem tapasztaltam korábban. Örülök, hogy gólkirály lehettem 59 találattal és a végén a magasba emelhettük a trófeát– mesélte az idényről Dániel.

Dani

Nem kis teljesítmény, hogy a csapat 31 mérkőzésből csak kétszer kapott ki és kétszer játszott döntetlent. A focisták 201-szer találtak be a hálóba és csak 26 gólt kaptak.

– Úgy gondolom, az erényeim közé tartozik, hogy sokszor olvasok az ellenfél gondolataiban és mindkét lábammal jól rúgok. A sebességem és a lövő technikám is jó, illetve mindig a győzelemre hajtok. Azonban még több mindenben fejlődnöm kell. Sokkal higgadtabb játékot várok el magamtól – árulta el.

Dani2

Az ifjú játékos a jövőjét is a labdarúgás terén képzeli el és szeretne minél jobb eredményeket elérni.