Makó Sport

Új roncsderbi pályát avattak Makón

A Báló liget után Makó határában, a Földeáki úton alakítottak ki új roncsderbis pályát. A versenyzők szerint a pálya jó, azonban még van hova fejlődnie. A nézők élvezték a showt, egy kicsit sem zavarta őket a változó időjárás és a por.

Gajáta Fanni – Makó

Makón rendezték meg a Gyorsasági Roncsderbi harmadik futamhétvégéjét. Idén új helyszínen, a Földeáki úton várták az autósport szerelmeseit. Mint ahogy már tavaly, idén is egy napon voltak az időmérők és a futamok. A korosztály vegyes volt, a kicsiktől az idősebbekig mindenki rajthoz állt, illetve a gyengébbik nem is kipróbálhatta magát a derbin.

DSC_4763

A makói Vörös Márton mindössze 9 éves, de már teljesen elkapta a benzingőzös sportág. Ahogy a kisfiú mondta, a versenyzés nagyon izgalmas és remek érzés.

– 3 és fél éves koromban kezdtem versenyezni, akkor kaptam az autómat is. Egy kínai járművel kezdtem, jelenleg Hondával állok a rajtvonalhoz, amiben 250 köbcentis blokk van – avatott be a részletekbe Marci. A kisfiúnak a szerelésben főleg édesapja, Fazekas Csaba és Dömösi Róbert segédkezik. Azonban néha ő is besegít.

DSC_4717

A rutinos Baranyi Sándor szerint az új pálya sok lehetőságet rejt magában. A kiszombori versenyző már sok helyszínen megfordult, így van összehasonlítása alapja.

– Nagyon jók a kanyarívek, kicsit lankásabb, de sok munka lesz még benne, hogy szuper pályának mondhassuk – mondta a tavalyi széria géposztály 2015-ös bajnoka.

navigate_before
navigate_next