Papós Zita, a Kálvin Téri Református Általános Iskola diákja számos versenyen vett részt és ért el jó eredményeket. Ráadásul nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhet.

Albert Barbara – Makó

Papós Zita több tanulmányi versenyen is kiválóan teljesített. Nemcsak a reál, hanem a humán tantárgyak területén egyaránt jeleskedett.

– Megnyertük a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt Budapesten. A döntő két fordulóból állt: egy írásbeli és egy szóbeli részből. A szóbelin már csak a legjobb hat csapat mérhette össze a tudását. A két feladat mellett egy szabadon választott produkciót is be kellett mutatnunk a zsűrinek. A csapat tagja volt még Börcsök Polli Zsófia, Dénes Dominika Zsófia és Tilimpás Laura. Hálásak vagyunk az eredményért Kovács Tibor tanárunknak – mesélte a megmérettetésről Zita.

A végzős diák a matematika, fizika és informatika terén is a legjobbak közt szerepelt. Többek közt a Curie Matematika Emlékversenyen, a XII. Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen és a Bor Pál Fizikaversenyen egyaránt bizonyította tudását és felkészültségét.

Zita

– A Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyen elsők lettünk Börcsök Polli Zsófiával, Kúsz Odettel és Tilimpás Laurával Nyíregyházán. Három másik csapat is bejutott a Kálvin iskolából az országos döntőbe. A megmérettetésre Geráné Góg Ildikó pedagógus készített fel, akinek köszönjük a munkáját – számolt be a makói lány.

A Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékversenyt hatodikos korában megnyerte, hetedikben pedig negyedik lett. Idén is bekerült a döntőbe, de mivel az időpontja ütközött egy másikéval, ezért nem vehetett részt a versenyen. Köszönet illeti Geráné Kovács Ildikó tanárnőt a támogatásáért.

A makói diák angolból egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tanévek során. A Református Iskolák Országos Ceglédi Tanulmányi Versenyén első és második helyezést ért el. Mintegy 300 tanuló versenyzett több kategóriában.

– Nagyon tetszett ez a kihívás, hiszen nemcsak írásban, hanem szóban is összemérhettük a tudásunkat. A verseny elég komplex volt, összességében a nyelvvizsgához hasonlított. Sokat segített a felkészítő tanárom Bálint Józsefné – tette hozzá.

Zita szeptembertől az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola speciális matematika tantervű osztályában folytatja tanulmányait.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest