Frissen és megújulva várja a vendégeit a makói múzeum. Az épületben tisztasági meszelések, festések történtek, illetve a skanzen udvarban is felújították a régi putri épületét. A múzeum gőzerővel készült a Múzeumok Éjszakájára is.

Gajáta Fanni – Makó

Az önkormányzat, a Baustudium dolgozói, diákjai és a múzeum emberei  segítségével nagyobb felújításokon esett át a József Attila Városi Múzeum. Nem csak a múzeum bejárati ajtaján és épületén dolgoztak a szakemberek, hanem a Skanzen udvarban lévő putrin is.

– A régi putrink esőzéskor mindig beázott, ezért mindig újra kellett tapasztanunk. Ez egy örökös munka és gond volt. Ezért a tetőt átraktuk, új cserepek és fólia került a nádtetőre, így teljesen védett lett ez az érdekes, régi építmény – fogalmazott Szikszai Zsuzsanna igazgató.

DSC_4315

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vándorkiállításoknak helyszínül szolgáló termet és a csöveket is újrafestették. Emellett az irodai helyiségekben is tisztasági meszelést végeztek a munkások. A belső megújulás mellett a homlokzaton lévő, Varga Imre nagyplasztikáját is átfestették. Az 1980-as években elkészült alkotás egy-két ápoláson esett át, így ráfért az állagmegóvás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest