Nem tétlenkedik a kiszombori Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör: a község jellegzetességeit bemutató hűtőmágnest, képeslapot és leporellósorozatot is készítettek.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Még februárban döntötték el a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai, hogy készíttetnek a községi jellegzetességet bemutató hűtőmágnest, képeslapot és leporellósorozatot „Jeles elődeink” címmel. Mindezek első darabjai elkészültek, amelyekhez kis adományért hozzá lehet jutni a rendezvényeiken.

DSC_4296

– A kiadványok tervei Borsi Sándor segítségével és a Makói Mozaik  által valósulhattak meg – árulta el Endrész Erzsébettől, a honismereti kör elnöke.

Borsi Sándor a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör pártolója, ezért is segít ott, ahol tud. A rajz- és művészettörténeti szakos középiskolai tanár, illetve szobrász néhány évvel ezelőtt kezdte felkutatni Kiszombor történelmét. Kutatásai után elsőként egy turista térképet rajzolt meg.

– Készült el egy leporelló, amely öt képből áll és a tornyos kastélyt mutatja be, illetve néhány képeslap, amelyek képei az 1920-as, ’30-as években, egy kiadványban jelentek meg – mondta a kiadványok megalkotója. –  Nemrég egy újabb leporellót készítettünk el „Jeles elődeink” címmel, szöveggel, fotókkal és rajzokkal. Valószínű ennek folytatása is lesz, ugyanis Kiszomborhoz igen sok jeles előd köthető – fogalmazott Borsi Sándor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest