Immár az V. Mikro-térségi Gyermeknapot szervezte a pitvarosi iskola diákönkormányzata tegnap. Szorgos készülődés után közel 350 gyermeket vártak a Petőfi térre Nagyérről, Ambrózfalváról, Csanádalbertiről és Pitvarosról.

Moravszi Gábor – Pitvaros

A délelőtt folyamán az óvodások a Léghajó Színház előadásában a Holló és a róka című meséjét tekintették meg, majd kipróbálhatták az elektromos quadokat, légvárakat, hintát és fajátékokat. Csillámtetoválás és arcfestés is várta a gyerekeket. A csanádpalotai OTP fióknak köszönhetően játékos feladatokkal, illetve totó segítségével kisebb-nagyobb ajándékokat kaphattak a résztvevők. Sokak örömére a tótkomlósi tűzoltók is kivonultak, akiknek az autóját megnézhették és kipróbálhatták.

Az iskolásoknak a délelőtt folyamán 4 “speciális tanórájuk” volt: mobil planetárium, flashmob tánc tanulás, olimpiai vetélkedő (magasugrás, távolugrás, medicinlabda hajítás, futás), és rendőrségi előadás.

 

A 11 órakor érkező vihar kissé felborította a rendet, de annak elvonulása után megtartották a flashmobot, mely a Riói olimpiára való készülődést szimbolizálta. A műsor alatt az olimpiai ötkarika, illetve RIO felirat is feltűnt. Ezt követte a makói Budo Klub Taekwondo bemutatója. Az iskola aulájában megismerkedhettek a gyerekek a korongozással, a mézeskalács készítéssel, és a gyöngyfűzés szépségeivel.

2 órától kezdődött a nap fénypontja, a Fradi Suli Program. Mogyorósi Péter az FTC kommunikációs igazgatója vezetésével interaktív beszélgetésen keresztül ismerkedhettek meg a gyerekek a klubbal. A jó válaszadók értékes Fradi szuvenírekkel gazdagodtak. A program végén fényképezkedhettek a Fradi Sassal és a megjelent két utánpótlás válogatott jégkorongos fiatalokkal.

Az alábbi képből galéria nyílik:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest