A parlament 59 részre szabdalta az állami iskolákat fenntartó KLIK-et, a kormány javaslatára, részben engedve a tanárok követelésének. Nem marad önálló a makói tankerület.

Korom András – Makó

A szülőket eddig sem nagyon foglalkoztatta, ám a pedagógusokat nagyon is érdekelte a Klebelsberg intézményfenntartó működése. Makóról a KLIK-hez tartozó  JAG kétszer is részt vett az országos pedagógus tiltakozó akcióban.

Az országgyűlés, a kormányhatározatnak megfelelően átalakította az állami működtetésben lévő iskolákat felügyelő tankerületi rendszert. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a megyében két tankerületi központ, a szegedi és a vásárhelyi alá tartoznak majd az eddigi tankerületek. Az utóbbihoz tartozik a makói, a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a csongrádi járás. Azaz ezek önállósága megszűnik. A KLIK makói tankerület vezetője Czellár Mónika érdeklődésünkre elmondta, hogy úgy tudja, egyelőre egy év megbízást kapnak a vezetők, majd csak ezt követően írnak ki pályázatot.

A vásárhelyi tankerületnek is volt eddig némi befolyása Makón, ugyanis a Baróti gyerekek sorozatos szökdöséseiről elhíresült  Ráday utcai otthon eddig is a Balázs József vezette vásárhelyi tankerület felügyelete alá tartozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest