Rákóczi nyomába is kerekedtek a kiszombori Dózsa György Általános Iskola 7. osztályos tanulói. A gyerekek a Határtalanul program keretén belül utaztak Szlovákiába, ahol felkeresték az egykori nagy magyar városokat és a látnivalókat.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Két évvel ezelőtt csatlakozott a kiszombori Dózsa György Általános Iskola a Határtalanul programhoz, amely segítségével a diákok megismerkedhetnek a történelmi Magyarországgal. Szabóné Vígh Erzsébet igazgató elmondta, tavaly Erdélyben jártak az akkori hetedikesek, idén pedig a Felvidéket célozták meg.

– Azért megyünk el kirándulni, mivel több tantárgynál visszaköszön az, hogy a történelmi Magyarország ma már nem hazánkhoz tartozó területei milyen szerepet játszottak az évszázadok során. Illetve azok a nagyjaink, akiknek iskolák és utcanevek is megőrizték neveiket, egy részei onnan származnak – forgalmazott az igazgató. – Így kulturális, irodalmi és történelmi örökségeinket megerősíthetjük, ha elmegyünk a helyszínekre.

Nézzék meg, hol jártak a hetedikesek a 3 nap alatt! (A galéria a nyíllal irányítható!)

A kiránduláson Szabó Tünde és Baloghné Papós Borbála osztályaiból 25 tanuló vehetett részt. A háromnapos út során jártak Kassán, ahol megkoszorúzták a Rákóczi Ferenc sírját, jártak a Rákóczi-házban, illetve az Erzsébet-dómban. De ellátogattak Eperjesre, Szepesváraljára, Márkusfalvára, Iglóra, Csütörtökhelyre, Lőcsére, Késmárkra, Tátralomnicra, Szepesszombatra és Rozsnyóra is. A diákok egyetértettek, hogy a kirándulásuk egyik fénypontja a Lomnici-csúcs volt, ahol még hógolyózni is tudtak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest