Hírek Színes

Bajba jutott kisverebet mentettek

A fióka egy lámpabúra alá szorult.

MH

Csütörtökön délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. A telefonáló elmondta, a Jobb fasor utca egyik udvarában egy több méter magasan lévő lámpabúra alá szorult, önerejéből nem tud kiszabadulni.

A főügyelet a szegedi tűzoltók gépezetes tolólétráját riasztotta a helyszínre, de a mintegy tizenhat tonnás jármű nem fért be a szűk udvari bejárón. Közben a helyszínre érkezett a szegedi önkéntes tűzoltók vezetője, Seller András is. Körbejárta a területet, majd a madár mentéséhez a helyi áramszolgáltató segítségét kérte. Az EDF-DÉMÁSZ ugyanis rendelkezik olyan méretű kosaras autóval, amely kisebb helyeken is könnyedén mozog. A jármű percek alatt a helyszínre érkezett. Angyal Lajos szállt be a létra kosarába és óvatosan elindult a kismadárhoz.

9

A riadt kisverebet rövid idő alatt sikerült kiszabadítani, és átadni az állatvédőknek. Az állat sérülések nélkül vészelte át a kalandot, hamarosan visszatérhet a természetbe – közölte Molnár Krisztina, a Katasztrófavédelem megyei szóvivője.

A mentés képei a Katasztrófavédelem alábbi fotójából nyílnak:

navigate_before
navigate_next