Sport

Bianka az utánpótlás kézilabda tehetsége

Stefanik Bianka még csak egy éve kézilabdázik, de a Makói KC u-13-as csapatával már két bronzéremmel büszkélkedhet. Az újkígyósi Felföldi Kupán a döntő mérkőzés legjobb játékosa lett.

Albert Barbara – Makó

Stefanik Bianka a kézilabda előtt atletizált és birkózott is. Az I. Farkas Utánpótlás Kézilabda Tornán sérülten védett, de mégis túllépett az akadályokon és csapatával megszerezte a 3. helyet.

– Fájt az ujjam, ezért nem tudtam 100 százalékos teljesítményt nyújtani, de minden tőlem telhetőt megtettem a siker érdekében – árulta el a hálóőr.

Bianka

A makói kézilabdások az újkígyósi Felföldi Kupáról szintén bronzéremmel térhettek haza. Bianka a 3. helyezésért játszott összecsapáson a meccs embere lett.

– Meglepődtem, mert nem számítottam rá. Aktívan játszottam, figyeltem a játékosok mozdulatait, sőt nagyon koncentráltam – tette hozzá.

Az u-13-as csapat a bajnoki idényt az 5. helyen zárta. A lányok a nyáron is folytatják a felkészülést.

Kézi

– Csak egy-két éve űzzük a sportágat, ezért sok téren például: összjáték, labdakezelés még fejlődnünk kell – számolt be a makói kapus.

Kozserán Beáta edző úgy gondolja, hogy rendszeres és koncentrált edzésmunkával jó hálóőr válhat Biankából. – Mintegy egy éve dolgozok vele, de azóta sokat fejlődött. Úgy vélem, hogy jó úton haladunk. Nemcsak ígéretes tehetség, de igazi csapatjátékos is – mondta.