Makó

Kökény helyett gaz nő a szeméttelepen

Látszólag telepítettek kökényt az egykori makói szeméttelepre annak rekultivációja után. Most azonban mutatóban is alig akad ilyen, méteres gaz nő helyette.

Korom András – Makó

A legutóbbi rendes testületi ülésen vetette fel Török Miklós (DK) városatya, hogy szerinte a beígért kökény helyett gaz nő a volt szeméttelepen. A képviselő szerint az út széle is szemetes.

Az egykori hulladéklerakó rekultivációja tavaly fejeződött be állami beruházásként, s azóta az autópályáról Makó fele közlekedőket nem az óriás szeméthegy, hanem egy zöld domb fogadja a város északi kapujában.

DSC_0508

A kisállatok paradicsoma, az amatőr botanikusok álma.

Farkas Éva Erzsébet az ülésen a képviselőnek adott válaszában azt mondta, köddé vált a kérdése, hiszen a közfoglalkoztatottak többször is összeszedték már a szemetet a földeáki út mellett és az utat üzemeltető Magyar Közút Zrt. is, miután jelezte a város a tarthatatlan helyzetet. A városvezető hozzátette, hogy a kökényt újratelepítik.

Megnéztük a vita alapját képező egykori depó dombját. Kökény (?) csak elvétve kéklik az oldalában, viszont óriás bokrok és vélhetően facsemeték oldják (vagy csúfítják) az egykori szemétlerakó tetejét, oldalát és a földeáki út és a közötte lévő területet. Az így kialakult helyzet azonban az állatoknak kedvez, tucatnyi nyulat, egy komplett fácáncsaládot vertünk fel miközben képeket készítettünk a domb jelenlegi állapotáról.