Makó

Bor vaktesztet rendeznek a Gloriusban

Újszerű formában lehet magyar rozékat kóstolni a Grand Hotel Gloriusban, június 17-én pénteken. Az este fél 7-kor kezdődő esten Takács Tamás szegedi előadó vezetésével a vendégek értékelhetnek nyolcféle nedűt.

Szabó Anita – Makó

– Havonta szervezünk gasztronómiához köthető programokat az éttermünkben. Nagyon népszerűek ezek az események, a vendégek szeretnek hangulatos környezetben, elérhető áron fogyasztani különleges ételeket és italokat. A borestjeink közkedveltek, ezért próbálunk mindig valamilyen újdonsággal is szolgálni. Ilyen lesz a következő alkalom, amikor már a nyár hangulatához illő rozé borokat a kóstolás mellett értékelni is lehet, a téma szegedi szakértőjének, Takács Tamás vezetésével – avatott be a városban újító kezdeményezésnek számító program részleteibe Gergely Gábor szállodaigazgató.

A vakteszt lényege, hogy a kínált nyolcféle nedű üvegeit álcázzák és a saját ízlésük, benyomásaik alapján pontozzák a vendégek egy 1-5-ig terjedő skálán a rozék színét, illatát, zamatát. A leadott értékelőlapokat végül összesítik, és ez alapján állítanak fel egy sorrendet.

– A házigazda a kapott eredményeket értékeli, és a felfedi a borokat. Itt meglepetések is születhetnek, mert nem biztos, hogy a vendégek és a hivatalos, szakmai zsűri véleménye megegyezik majd. Kiderülhet, hogy a jelenlévők teljesen más italokat részesítenek előnyben, más ízlik nekik – tudtuk meg a négycsillagos szálláshely első emberétől, aki szerint nem csak az izgalmas verseny miatt érdemes kipróbálni a vaktesztet, de a közben kínált étkek miatt is.

– Különleges borkorcsolyákat ígérhetek, lesz például friss bagett sült libazsírral és rozmaringos ricottakrém is, a többi maradjon egyelőre meglepetés. Az összeállítás nehézségét az adja, hogy olyan ételeket kell készítenünk, amelyek illenek minden rozéhoz és nem zavarják a kóstolás minőségét – árulta el Fodor Krisztián, a szálloda séfje.

A minden bizonnyal érdekes íz élmény mellett a hét tájegységről származó magyar rozékról is számos tudnivalóval gazdagodhatnak majd azok a vendégek, akik vállalkoznak Makó első vaktesztjének kipróbálására.

vakteszt