Sport

Bajnoki címet ünnepeltek az ifik

Az u-19-es Makó FC csapatának Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke adta át az érmeket és a serleget. A játékosok megérdemelték a bajnoki címet, hiszen nagyszerű teljesítményt nyújtottak az idényben.

Albert Barbara – Makó

Az ifik 27 győzelmet arattak, 2 döntetlent játszottak és 2 vereséget szenvedtek ebben az idényben. A torna gólkirálya Farkas Dániel lett 59 találattal. A focisták 201-szer találtak be a hálóba és csak 26 gólt kaptak. Nagyszerű siker, hiszen sporttörténelmet írt a csapat.

– Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy bajnokok lettek. Közel két év alatt ötven játékos fordult meg a csapatban. Akadt olyan, aki életében először játszott nagypályás focit. Az első félév a tanulással telt, tavasszal pedig már jöttek az eredmények. Tavaly hatodikok lettünk és csak egy ponttal maradtunk le a dobogóról – mondta Koczkás Zoltán, az u-19-es Makó FC vezetőedzője.

 

Nagyon jó volt az összhang ebben az idényben a játékosok között, rendkívül motivált csapat lépett pályára. Minden egyes mérkőzésen látszott, hogy a makói focisták élvezik a játékot és szeretik a futballt.

– A szezon kezdete előtt az első három hely valamelyikét céloztuk meg. Az első négy meccsen gólt sem kaptunk. Az idény első felében második helyen végeztünk. Tavasszal a Szentesi Kinizsi SZITE előtti meccsen hihetetlenül motivált csapat állt fel, mert pontszámban beértük őket. Hazai pályán 3-1-re sikerült nyernünk egy színvonalas találkozón. Fejben viszont azt hittük, hogy vége a bajnokságnak. A mórahalmiak elleni rangadót elveszítettük 1-0-ra úgy, hogy hat 100 százalékos helyzetet hagytunk ki – tette hozzá az edző.

Ács Szabolcs és Bán Máté labdarúgók elmondták, hogy nagyon örülnek a bajnoki címnek és Farkas Dániel egyéni sikerének egyaránt.

DSC08719

– A döntő az utánpótlás bajnokság legjobb mérkőzése volt, közel 300 néző előtt. A játékvezető határozottsága hiányzott, hogy eldőljön a meccs. Összességében több gólt rúgtunk, mint az ellenfél úgy, hogy nekünk három meccsünk maradt el nekik pedig csak kettő – árulta el Koczkás Zoltán.