Belföld Makó

Mirkóczki a kvótarendszerről is tájékoztatott

A Jobbik Makói Alapszervezetének meghívására érkezett a Maros-parti városba Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője. A politikus a migrációról és a kvótarendszerről beszélt az érdeklődőknek.

Gajáta Fanni – Makó

Lakossági fórumot tartott a Jobbik Makói Alapszervezete. A rendezvényre Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselőjét és szóvivőjét hívták meg, aki a migráció is beszélt a makóiaknak. A politikus elmondta, Makónak, mint határ menti városnak nem közömbös ez a téma. Az itt élőknek is fontos, hogy mi történt eddig és mire lehet számítani a közeljövőben a bevándorlás ügyében.

DSC_3723

– Ami talán a leginkább érdekli az embereket, hogy ha az Európai Unió úgy dönt, hogy ráerőszakolja a kvótarendszert az összes tagállamra, akkor mi várható. E tekintetben van baj és félnivaló, de természetesen nem a riogatás a célunk. Sokkal inkább azt a fajta alternatívát bemutatni, hogy hogyan és miként tudunk ez ellen védekezni – összegezte Mirkóczki Ádám a lakossági fórum témáját. A Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője már 6 éve a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának, illetve az Országgyűlés Nemzetbiztonsági is a tagja, ezért több információval rendelkezik a háttérben lévő dolgokról is.

DSC_3701

A jobbikos országgyűlési képviselő szót ejtett azokról a Jobbik által javasolt ötletekről, amelyeket az elmúlt időszakban a Fidesz is megvalósított: ilyen volt a déli határszakaszon a műszaki határzár, illetve a népszavazás a kvótarendszerről.

– Van egy nagyon fontos dolog a bevándorlás, terrorizmussal szembeni lépéseink között, amelyet már átvett a kormány, mégpedig az, hogy a Magyar Honvédség bármikor bevethető az ország bármely területén – emelte ki Mirkóczki. Hozzátette, ez egy fontos mérföldkő volt, hiszen ha hasonló események történnek hazánkban, mint Brüsszelben és Párizsban, akkor a rendőrség, a terrorelhárítás és a különböző titkosszolgálat mellett szükség van a hadseregre is. – Azt gondolom, hogy a Jobbik főleg biztonságpolitika tekintetében nem pártpolitikai nézőpontot képvisel, nem kormányellenzék relációban közelít meg egyes kérdéseket, hanem az ország és a magyar emberek biztonságát szolgálja.