Makó

Országos elsők a makói diákok

Vörös Lili, Borka Fanni, Hajnal Fanni és Zsikai Zsófia, a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulói első helyen végeztek, sőt különdíjat is kaptak a „Boldog békeidők” országos történelem és műveltségi vetélkedőn.

Albert Barbara – Makó

Az országos vetélkedő döntőjét május végén rendezték meg Debrecenben. A végső megmérettetést két forduló előzte meg. A feladatok kreativitást és rengeteg munkát igényeltek. A Kálvin iskolából Vörös Lili, Borka Fanni, Hajnal Fanni és Zsikai Zsófia indult.

– Mi képviseltük Makót az országos versenyen. Hagymatikum nevű csapatunk első lett és különdíjat is kapott a kreativitásért és a kimagasló teljesítményért – mondta Vörös Lili.

A döntőben a legjobb 12 csapat mérhette össze tudását. A diákoknak sok témakörben például: irodalom, történelem, természettudományok, építészet kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.

 

tttt

– A több mint hat órás megmérettetésen 16 különböző feladatot kellett megoldanunk a dualizmus korából. Elég komplex volt a verseny – árulta el Borka Fanni. A makói lányok a vetélkedőn a várost is bemutatták, illetve egy Mikszáth Kálmánról szóló jelenetet is előadtak a zsűrinek.

– Sokat gyakoroltunk a versenyre, jó eredményt akartunk elérni. A döntő előtt szinte minden délután oldottunk meg feladatokat – mesélte a felkészülésről Hajnal Fanni. A tanulók oklevelet és jutalmakat is kaptak. A felkészítő pedagógus Kovácsné Bodzsár Zsuzsa kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért szintén díjat kapott.

– Köszönjük a tanárunk munkáját és a támogatását. Nagyon örülünk az első helyezésnek – tette hozzá Zsikai Zsófia.