Kék hírek

Térfigyelő kamera buktatta le az övtáskatolvajt

Vádemelést javasol a rendőrség annak a vásárhelyi nőnek ügyében, aki egy kerékpár kosarából övtáskát tulajdonított el, benne készpénzzel, bankkártyával, személyes iratokkal és mobiltelefonnal.

MH-CSMRFK

A 34 éves M. Lászlóné a gyanú szerint idén április 11-én, 8 óra körül egy vásárhelyi élelmiszerbolt előtt lett figyelmes a lezárt kerékpár kosarában lévő övtáskára. Mivel a környéken nem tartózkodott senki, a  nő a táskát elvette, benne két pénztárcával, készpénzzel, mobiltelefonnal, a sértett nevére kiállított bank- és hitelkártyával, valamint személyes iratokkal.

A bejelentést követően pár órán belül egyebek mellett a térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján a nyomozók megállapították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy kilétét. A nőt a rendőrségre előállították.

A gyanúsított kihallgatása során elismerte a terhére rótt lopás bűntettének elkövetését. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az illetékes ügyészségnek vádemelést javasol a feltételezett elkövetővel szemben.