Ország-világ Sport

Makói a bajnokság egyik legjobb kapusa

Szalkai Gábor, a Makó FC játékosa végig jól védett a szezonban, a bajnokság egyik legjobb hálóőre lett. Célja, hogy minél magasabb osztályban léphessen pályára a jövőben.

 Albert Barbara – Makó

A makói kapust a szülei 6 évesen vitték el először edzésre. Egyből megtetszett neki a sportág és azóta is a labdarúgást űzi szüntelenül. Makón több utánpótlás csapat színeiben is védett. Ezután Kisteleken töltött két évet majd egy idényt Apátfalván játszott. Tavaly nyáron igazolt vissza nevelőegyesületéhez.

– Nagypályán sajnos kimagasló eredményt nem sikerült elérnünk. Az egyik szezonban majdnem megnyertük az u-19-es csapattal az NB2-es bajnokságot, akkor feljutottunk volna az NB1-be. Érdekesség, hogy abból a csapatból most is többen a társaim – számolt be a fiatal kapus.

Gábor

A játékosok a holt szezonban, télen több kispályás tornán is indulnak. A mérkőzések általában jó hangulatban zajlanak.

A Makó FC kitűzött célja volt, hogy az 1-8. hely valamelyikén végezzenek a bajnokságban s ez sikerült, hiszen nyolcadikok lettek a tabellán.

– Nekem viszont van hiányérzetem. Az idényben néhány mérkőzésen simán nyerhettünk volna – tette hozzá Gábor.

A csapat legfőbb erénye talán, hogy fiatal játékosokból áll. Néha viszont hátrány a rutintalanság, de ha sikerül még egy-két labdarúgót igazolni, akkor jövőre akár komolyabb célokat is kitűzhetnek a focisták.

kapus

– Ebben az idényben fizikailag talán mi bírtuk a legjobban a meccseket, sok találkozón a 60. perc után győztünk. Rengeteget segít a kapusedzőm Czirbus Gábor. Nagyon hálás vagyok neki, hogy ilyen jól sikerült ez a szezon – árulta el a sportoló.