Makó Sport

Átadták az Ovi-Foci pályát Makón

Elkészült az Ovi-Foci Pálya a Kálvin téri ovi udvarán, amelyet akár más városi óvodások is használhatnak. Az ünnepélyes átadás után a gyerkőcök örömmel vették birtokukba a többfunkciós műfüves pályát.

Gajáta Fanni – Makó

Nem csak futballozhatnak, hanem különböző labdajátékokat játszhatnak és sorversenyeket is rendezhetnek a 12×6 méteres, palánkkal és védőhálóval ellátott műfüves pályán. Az óvodások nagyon várták, hogy kipróbálhassák az új építményt, így az ünnepélyes átadó és a közös bemelegítés után szinte megrohamozták a pályát.

DSC_3418

– Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány 7 millió forinttal, a makói önkormányzat 2 millió 850 ezer forinttal járult hozzá a pálya megvalósításához – tudtuk meg Czirbus Gábor alpolgármestertől.  Kiemelte: az önkormányzatnak nem csak a sport, hanem a gyerekek is fontosak. – Ha ez a kettő itt találkozik, akkor egy nagyon sikeres projektről beszélhetünk.

DSC_3476

A pályázatnak köszönhetően nem csak a műfüves pálya épült meg, hanem különböző sporteszközöket is beszerezhettek. Így a gyerekeknek különböző feladatokat, versenyeket rendezhetnek az óvónők.

DSC_3398

– Ez nem csak egy pálya, hanem egy program is, amelyhez óvodapedagógusi képzés és eszközkészlet is tartozik – mondta Rubint Réka, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány munkatársa. – Jelenleg a környéken nem folytatódik ez a program, azonban most létezik kiírás a következő pályázati szezonunkban. Ha jól tudom, már érkeztek be pályázatok.

navigate_before
navigate_next