Színes

A SZIGNUM kiváló diákjai

Négy tanuló is kiváló eredményt ért el országos tanulmányi döntőkben a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. Bihari Krisztina Blanka, Jernei Ákos, Sóki Lorina és Szabó Tamás negyedik osztályos diákok levelező versenyeken szerepeltek kiemelkedően.

Szabó Anita – Makó

– A remek helyezések a gyerekek egész éves szorgalmas munkájának gyümölcsei. Másfél havonta kapták a feladatokat, amelyeket önállóan oldottak meg. Természetesen, ha kértek segítséget az értelmezésben, akkor tudtak hozzánk fordulni, de alapvetően saját maguk végezték a kutatásokat. Örülünk annak, hogy kitartóak voltak és törekedtek arra, hogy tudásuk legjavát nyújtsák. Ez egy szép visszajelzés számunkra is – számoltak be a közös tevékenységről a felkészítő pedagógusok, Baloghné Kovács Éva és Varga Erika tanárnők.

 

A diákok maguk választhatták ki, mely tantárgyakból szerették volna megmérettetni magukat. Sóki Lorina egy összetett területen próbálta ki magát, sikerrel, az Országos honismereti versenyen az I. helyet szerezte meg.
– Nagyon jó érzés, hogy én lettem a legjobb, anyukámék is büszkék rám. Szerettem a feladatsorokat megoldani, bár néha nehezek voltak, de sok érdekesség is szerepelt köztük. Szerintem sokat tanultam is közben. Ha lehet, jövőre is indulni fogok – tudtuk meg Lorinától, aki elárulta, hogy a nyarat is tartalmasan tölti majd, rajztáborba megy, olvasni fog és játszik majd a kutyájával.

Bihari Krisztina Blanka

Bihari Krisztina

Hasonlóan kreatív vakációt tervez Bihari Krisztina Blanka is, aki szeretne sokat négylábú kedvenceivel foglalkozni és lovagolni a pihenés mellett. Amit mindenképpen megérdemel, hiszen a Tudásbajnokságban, angol haladó kategóriában az országos 5. helyen végzett. – A matematika mellett ez a kedvenc tárgyam. Az idegen nyelvi feladványoknál az volt a nehézség, hogy sok olyan igeidő is volt, amit még nem tanultunk, ezért sok új ismeretre tettem szert. De ezt hasznosnak gondolom, mert az angolra mindenképpen szükségem lesz később is – árulta el Blanka, aki másodikos kora óta versenyez.

Nem úgy, mint a két fiú, Jernei Ákos és Szabó Tamás, akik most először indultak el csapatversengésben. Azt hogy jól tették, bizonyítja, hogy az Országos Levelezőverseny negyedikesei közül, angolból a 2. helyet szerezték még.

Jernei Ákos és Szabó Tamás

Jernei Ákos és Szabó Tamás

– Elég jól összedolgoztunk; igazságosan szétosztottuk az egyéni feladatokat, a közöseken pedig együtt munkálkodtunk. Alaposan próbára tették a tudásunkat, de ezt nem bánjuk – avatott be a részletekbe a két barát, akik nem számítottak a dobogós helyezésre, de nagyon örültek neki. Csakúgy, mint tanáraik és szüleik, akik minden indulónál büszkék a szép eredményekre.