Makó

25 makói tanárt tüntettek ki

Folytatódott a Pedagógus napi kitüntetések sorozata. Ma délután a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, illetve a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai vehették át a kitüntetéseket.

Gajáta Fanni – Makó

Rövid műsorral készültek a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói. A gyerekek nem csak verset mondtak, hanem jelnyelv segítségével énekeltek is. Az előadás után négy tanár kapott kitüntetést a Pedagógus nap alkalmából. Idén Siketné Torma Gabriellát, Kozákné Lipták Leilát, Kubát Ákost és Vigh Gábort választotta ki a jutalmazásra az intézmény vezetője.

DSC_3250

– Az iskolába 1997. január 1-je óta dolgozom és nagyon sok területet kipróbáltam. Amikor idekerültem, már megvolt a gyógypedagógiai diplomám, de délutános nevelőként kezdtem. Ez nagyon jó volt arra, hogy közelebbről megismerkedjek a fogyatékkal élő gyerekekkel, mivel előtte normál általános iskolában dolgoztam – mesélte Kozákné Lipták Leila gyógypedagógus. A tanár alsó tagozatosokat és szakiskolásokat is tanított már és volt utazó gyógypedagógus is. Jelenleg az óvodában dolgozik. – A családban én vagyok az első, aki ezt a pályát választotta. Megtetszett a gyógypedagógia és maradtam.

DSC_3298

Később a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozóit jutalmazták meg az egész éves munkájukért az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány. Az Almási és Bartók Székhelyintézetben összesen 21 tanárt tüntettek ki. Elismerést kapott:  Az Almási iskolából Kincsesné Hermann Mónika, Czebe Gyuláné és Szabóné Fekete Sarolta tanítók, valamint Pallagi Beáta magyar szakos, Németh Istvánné német-történelem szakos és Viasz-Kádi Edit angol szakos tanár. A Bartók iskolából: Nadobán Zsuzsanna és Juhász Dolli tanítók, illetve Dancsi Györgyné magyar szakos, Gilinger Ildikó ének-zene szakos, Daróczi Szilvia ének-zene szakos, Erdei Gáborné biológia-földrajz szakos, Vargáné Lánc Ágnes testnevelés szakos tanár. A Művészeti intézményegységből: Bíró Anita hegedű, Csizmadia László ütő, , Kovács Klára fuvola, Poór Ágnes klarinét, Szabó László kürt, Szamkó Szabolcs tuba, Marczikáné Kálmánczi Andrea ütő tanár és Gábor-Nagy Árpád klarinét tanár, zenekarvezető.

navigate_before
navigate_next