Makó

Százezret kap Makótól Kothencz Petra

200 ezerrel támogatják a Bálványosi Nyári Egyetemet, 2,5 millióval Fazekas Lajos ’56-os makói dokumentumfilmjét – ezekről is döntött mai rendkívüli ülésén a makói képviselő-testület. Képünkön Kothencz Petra.

Korom András – Makó


A városatyák pótolták a legutóbbi sporttámogatásoknál elkövetett mulasztásukat, ugyanis döntöttek arról, hogy 100 ezer forinttal támogatják a franciaországi Ifjúsági Bajnokságra kijutott Kothencz Petra makói búvárúszót. A testület 200 ezer forinttal járul hozzá Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szervezéséhez, azaz ennyit szavazott meg – Török Miklós (DK) képviselő azon véleménye ellenére, miszerint nem városi pénzből kellene segíteni Orbán Viktor miniszterelnök erdélyi felszólalásait.

A városatyák 100 ezer forinttal támogatták a Trappancs Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesületet, miután a makói Almási Szabina a színeikben indulna az EB-n. 2,5 millió forinttal segítik Fazekas Lajos az 1956-os makói forradalomról készítendő dokumentumfilmjét.

De megszavazták azt is, hogy a megújuló városi könyvtár zöldterület rendezésekor kivágjanak 18 beteg fát, további 26-ot pedig a majdani az építkezés miatt. Az előterjesztés szerint 9 fa kezeléssel megmenthető, 2-t pedig átültetnek. A rehabilitáció során a kivágottaknál jóval több, összesen 74 egészséges fát telepítenek a könyvtár környékére.