Térség

Diákok mentik meg Ica néni kertjét

Az apátfalvi Sóki Istvánné kertjét művelik a diákok az apátfalvi önkormányzat, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, a KLIK Makói Tankerülete és az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola, a „Ments meg egy kertet!” programjában.

Gajáta Fanni – Apátfalva


A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola is részt vesz a “Ments meg egy kertet!” programban. Az intézmény az apátfalvi Dózsa György Általános Iskolát kérte fel partnerként, így a két iskola tanulói közösen fogják gondozni Sóki Istvánné Ica néni kiskertjét.

– A megállapodás szerint a munkát az általános iskolások végzik, míg az irányítást és a segítséget a mi tanulóink adják – tudtuk meg Szabó Edittől, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatóhelyettesétől. – A diákjaink fogják locsolni és tisztán tartani a kertet. A nyári időben hetente, de akár sűrűbben is kijönnek majd ide.

Ica néninek körülbelül két kis lánc kertje van, amelybe zöldségféléket ültetnek a tanulók. Az idős asszony előkészítve adta át az ültetésre váró földet.

– Ha úgy nézzük, nagy segítséget tudok adni a gyerekeknek, hiszen így gyakorolhatnak. Annak idején mi is sokat kertészkedtünk, mivel voltak földjeink – mondta Ica néni.

Mint kiderült: jövő tanévtől az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola tantervébe bekerül a kertészkedés is. Így az általános iskolások Ica néni kertjében gyakorolhatják majd a mezőgazdasági munka első lépéseit.