Az u-19-es Makó FC ma bajnoki döntőt játszott a Szentesi Kinizsi SZITE ellen Hódmezővásárhelyen. A meccs döntetlenre végződött, ezért mindkét csapat bajnok lett.

Albert Barbara – Hódmezővásárhely

Jól kezdtek a makóiak és már a 6. percben megszerezték a vezetést Pipic Barnabás révén egy szép támadást követően. Az első félidőben a szentesiek uralták a középpályát, több támadást is vezettek, de a makói védelem jól teljesített. A Makó FC csapata többször ellentámadást vezetett és növelhette volna előnyét.

DSC08629

A második félidő elején a makóiak egyik játékosa, Bartucz Máté is gólt lőtt. Úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. Sajnos mivel a szentesiek a hétvégén nem játszottak bajnoki meccset frissebbek voltak a második játékrészben. A 15. percben nem bírták a makóiak a nyomást és kaptak egy gólt. Pár perc múlva az ellenfél kiegyenlített. Ezt követően mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, sőt a találkozó végén a makóiak játéka dominált.

A rendes játékidő 2-2-re végződött, tehát a tizenegyes párbaj következett. Két tizenegyest mindkét csapat értékesített és egyet pedig kihagyott. Az utolsót a makói kapus kivédte, ezután a bíró piros lapot mutatott neki. Ezt követően több néző berohant a pályára, a játékvezető pedig lefújta a találkozót.

DSC08652

– Mivel a szentesi szurkolók túl közel álltak a kapuhoz folyamatosan szidtak, agresszívak voltak és én túl hevesen reagáltam a történtekre. Szerintem ilyen körülmények között nem érdemeltem piros lapot. Sokkal jobban is teljesíthettünk volna, úgy gondolom, hogy érződött a játékunkon az izgalom – árulta el Oravecz Bence, a makóiak hálóőre.

A meccs döntetlenre végződött, ezért a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy mindkét csapat bajnok.

– Vezettünk 2-0-ra, de a második félidőben a csapat kicsit elfáradt. Az ellenfél kihasználta holtpontunkat és kiegyenlített. A végén bárki eldönthette volna a mérkőzést. A konfliktus, ami a tizenegyesek közben történt már sajnos nem a fociról szólt – mondta a találkozó után Koczkás Zoltán, az u-19-es Makó FC vezetőedzője.

DSC08690

A bajnokság gólkirálya a makói Farkas Dániel lett 59 találattal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest