Első helyezést ért el az I. Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságon a Szikszai György Református Általános Iskola csapata Vésztőn. 

Gajáta Fanni – Makó

Három éve alakították meg a Szikszai György Református Általános Iskolában a kispályás labdarúgó csapatot. A diákok több versenyen is részt vett már, mint például Bozsik Programban és diákolimpiákon. Miután az idei városi bajnokságban az első, míg a megyei diákolimpiában a harmadik helyet szerezték meg, jelentkeztek az I. Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságra is.

– A jó eredmények után felbuzdulva neveztünk a Református Iskolák Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságra. Nagyon izgultunk, sok meccset játszottunk. Bár sajnos az első mérkőzést elbuktuk, de miután összeszedtük magunkat sikerült az egész tornát megnyernünk – mesélte Mezei László, a Szikszai György Református Általános Iskola testnevelő tanára és a focicsapat edzője. – Mondták, hogy nagyon nagy csapatszellemben és szívvel lélekkel dolgoztunk. Ennek is köszönhető, hogy a további mérkőzéseket megnyertük.

DSC_2453

Az edző kiemelte, hogy nem volt egyszerű helyzetük a Vésztőn megrendezett bajnokságon: elmondta, hogy több olyan játékos is részt vett a tornán, akik NBII-es labdarúgók voltak. A csapatban jelenleg 9 diák szerepel, főleg 7. és 8. osztályosok. Két focista mezei szinten is játszik, Restás Norbert Apátfalván.

DSC_2468

– Már a kezdetektől játszok a Szikszai csapatában. Nagyon szeretek focizni, szabadidőmben is azt csinálom. Az apátfalvi U14-esekkel a megyében is szerepelek, jelenleg a másodikak vagyunk – árulta el Norbi. Példaképe Cristiano Ronaldo, a magyarok között Böde Dániel a kedvence. – Bal szélső támadó vagyok, bár én a csatár szerepet választottam volna. Bal szélen jobb vagyok, ezért így rakott a kezdőbe Majó Ádám, az apátfalviak edzője.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest