Hírek Makó

Pedagógusokat tüntettek ki

Pedagógus nap alkalmából Makó Város Fejlődéséért Alapítvány és Makó Város Önkormányzata  díjazza a tanárokat és óvónőket. Ma délben Makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumban 7 tanára, délután a Bárka Református Óvoda óvónője kapott kitüntetést a példás munkájáért.

Gajáta Fanni – Makó

Hét tanár kapott kitüntetést pedagógus nap alkalmából a HSZC Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumban. A jutalmazottakat Kozák György, az intézmény vezetője javasolta. Idén Horváth Erzsébet és Lovász Edit közgazdász tanárok, Baloghné Vass Terézia Katalin és Ambrusné Kovalovszki Hedvig kollégiumi pedagógusok, Rácz Bálint és Felmérai-Almási Éva angol tanárok, illetve Janáky Marianna könyvtáros és német tanár vehette át az oklevelet.

DSC_3075

– Már kiskoromban is nagyon szerettem a gyerekekkel foglalkozni. Már kicsiként is az utca kisebb lakóit összegyűjtöttem és bábszínházaztunk és tanárosat játszottunk. Azt gondolom, innen ered a hivatás szeretet – árulta el Baloghné Vass Terézia Katalin.  – 2003 óta dolgozom a kollégiumban nevelőként, 2 éve pedig már az iskolában is tanítok.

DSC_3052

– Fontos hangsúlyozni, hogy Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány az intézmények vezetőinek bevonásával közösen dönt a jutalmazásokról – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester. Hozzátette, idén 546 pedagógus vehetett részt a jutalmazási körben.  – Az önkormányzat 6,5 millió forinttal támogatja a jutalmazásokat, illetve az alapítvány nagylelkű vállalkozóknak köszönhetően további 3 millió forinttal támogatta a díjazást.

DSC_3184

Délután Kissné Németh Anikó, a Bárka Református Óvoda óvodapedagógusa kapott kitüntetést. A jutalmazott elmondta, a családjában ő az első, aki ezt a szakmát választotta. Véleménye szerint a sors akarta azt, hogy óvónő legyen.