Makó

Kincses Tímea visszajönne dolgozni Makóra

A Bartók iskola korábbi igazgatója egy éve a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumban dolgozik. Most megpályázta a Návay tagintézmény-vezetői posztját.

Korom András – Makó

Még márciusban írt ki tagintézmény vezetői pályázatot a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tagintézmény vezetői posztjára. Erre összesen két pályázat érkezett, melyek közül csak az egyiket, Kincses Tímeáét nyilvánították érvényesnek. Bár a köznevelési törvény nem írja elő, hogy a tagintézményi pályázatban a HSZC kikérje a makói önkormányzat véleményét, mégis megtette, a várossal való harmonikus kapcsolat miatt.

A képviselők a múlt heti ülésen foglalkoztak ezzel, s megismerve az intézményvezetői pályázatot úgy döntöttek, hogy támogatják Kincses Tímea tagintézmény vezetői megbízását, miután úgy látják a pályázatban megfogalmazottak és eddigi munkája alapján alkalmas a Návay vezetésére.

Az 1992-ben az Almási iskola magyar tanáraként és könyvtárosaként a pedagógus pályáját kezdő Kincses Tímea közismert Makón, hiszen korábban már volt a Návay tagintézmény-vezetője, miután vezetőségi tagként részt vett a Návay, a Galamb, valamint a Pulitzer kollégium egy intézménnyé való összevonásában.

2013-ban 5 évre nevezték ki a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti igazgatójává. Megbízási idejét – annak ellenére, hogy eredményesen dolgozott – nem töltötte ki. 2015 júniusától máig is az akkor alakult HSZC szakmai főigazgató-helyetteseként 9 iskola irányításában veszi ki részét.

A makói önkormányzattól 2003-ban és 2005-ben kapott pedagógusként elismerő oklevelet, 2014-ben pedig a Makó Város Nevelésügyéért kitüntetést vehette át.

A Návay pályázatáról az Emberi Erőforrás Minisztérium dönt.

A Návayt jelenleg vezető Kozák György intézményvezetői megbízását egyénként 2014 nyarán hosszabbították meg, akkor, amikor az iskola még a KLIKK-hez tartozott.