Ország-világ Sport

Döntőt játszik a Makó FC utánpótlás csapata

A Makó FC u-19-es csapata döntő mérkőzést játszik kedden a Szentesi Kinizsi SZITE ellen Hódmezővásárhelyen. A találkozó izgalmakat ígér és szükség van minél több szurkoló biztatására.

Albert Barbara – Makó


A Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a makói ifik játszhatnak finálét a 2. helyezett szentesiek ellen, amin végképp eldől a bajnoki cím sorsa.

– Nagyon bizakodó vagyok, mert tudom, ha a legerősebb oldalunkat hozzuk, akkor csak nyerhetünk. Több meccsen akadtak olyan lehetőségek, melyeket sajnos nem használtunk ki. Talán a támadások befejezése terén kell még javulnunk, de biztos vagyok benne, hogy felpörgünk erre a mérkőzésre. Úgy érzem, hogy nagyobb esélyünk van. Szoros meccsen győzelmet várok magunktól – árulta el a törekvésekről Bán Máté, a csapat védekező középpályása.

A játékosok nagyon bizakodóak a párharcot illetően, minden erejükkel harcolni fognak a végső győzelemért. Nagyon jó a csapatban az összhang és a fiúk mindent megtesznek egymásért. A statisztika és a pályán mutatott egész éves teljesítmény is a makói fiataloknak kedvez. A játékosok úgy vélik, hogy a döntő egy főpróba és mindenképpen sikeresen kell leküzdeniük az akadályokat a pályán. Egy ilyen tét esetén egy hiba is végzetes lehet, ezért fizikailag és mentálisan is maximumot kell nyújtani.

foci

– Biztos jó meccs lesz. Két erős csapat csap össze és úgy gondolom, hogy az fog győzni, amelyik majd jobban használja ki a helyzeteket és igazán meg akarja nyerni a bajnokságot. Remélem, hogy a találkozó végén mi emeljük magasba a serleget. Koczkás Zoltán edzőért mindent megteszünk. Úgy lépünk pályára, hogy csak a győzelem az elfogadható és mindenki 120 százalékos teljesítményt nyújt, ezt megígérem – mondta Somogyi László, az egyik makói focista.