Kék hírek

Rendőrt sodort el az autós Makón

Megállás helyett gázt adott, s elsodort egy intézkedő rendőrt délelőtt az a férfi Makón, aki maga eszkábálta járműve rendszámtábláját. Elszáguldott, s végül kiszombori körforgalomban sodródott le az útról.

MH-CSMRFK


A makói kapitányság közlekedési járőre ma 9 óra 20 perc körül a makói Kertész és Aradi utca kereszteződésénél akart intézkedés alá vonni egy makói férfit, aki autójára a saját maga által barkácsolt rendszámtáblát helyezte fel.

Amikor a gyanúsított meglátta a rendőrt, gázt adott, majd a jármű visszapillantó tükrével elsodorta az egyenruhást. A rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi ezután autójával átszáguldott a városon, majd a 43-as főút kiszombori körforgalmánál állt meg, miután lehajtott az útról. A rendőrök ott fogták el és állították elő.

A Makói Rendőrkapitányságon közúti veszélyeztetés bűntettének és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az intézkedő rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a rendőrség feljelentést tesz az ügyben hatáskörrel rendelkező Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségen.