Makó

Hatalmas sikert aratott a Katica

Kétszer telt meg a makói Hagymaház nézőtere: Fekete Mercédesz és növendékei a Katica című mesebalettet adták elő szombat délután.

Gajáta Fanni – Makó

Már szeptember óta készültek a Ladybird Stúdió és a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növedékei a Katica című, két felvonásos mesebalettre. A történet egy lányról szólt, aki nagyon szeretett balettozni és az az egyik rémálma, hogy elkésik a válogatásról. A nézők az ő életét követhették nyomon a közel 2 órás előadás során.

DSC_2925

– A kislány életében én voltam a legnagyobb. Minden jelenet egy történés Katica életében. Minden ország, mint például Spanyolország vagy Törökország egy tánc  – mesélte az előadás után a szegedi Hegedűs Luca, a mesebalett egyik főszereplője. – Már 8 éve balettozok. Annak idején nagyon megtetszett és sokan ajánlották Merci nénit, ezért választottam a Ladybird Stúdiót.

IMG_1608

Fotó: Kondor Alexandra.

Az előadásban a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola balettos növedékei is szerepeltek: Gera Violetta nem csak balettozik, hanem társastáncra is jár anyukájához, Sütő Eleonórához. Violetta szeptember óta a Ladybird tagja.

– Tündérke és angyalka is voltam, de inkább az angyalka szerepe tetszett jobban – árulta el a kislány. – Nagyon jó volt a fellépés, csak nagyon elfáradtam. Anyuék és nagymamáim is itt voltak és mindenkinek tetszett a Katica.

DSC_2868

A makói előadás bemelegítés volt a kis és nagy balettosok számára: vasárnap délután a Szegedi Nemzeti Színház színpadán kel életre Katica élete.

navigate_before
navigate_next