Galéria Hírek Makó

Trianonra emlékezett a Fidesz

Zombori István nyugalmazott múzeumigazgató, történész mondott emlékbeszédet a trianoni békeszerződésről a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség makói szervezete szombat reggeli megemlékezésén.

Gajáta Fanni – Makó

Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította június 4-ét a Trianon Emléknapjává. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség makói szervezete szombat délelőtt emlékezett meg a 96 évvel ezelőtti eseményekről az I. világháborús hősi emlékműnél, ahol Zombori István történész és nyugalmazott múzeumigazgató mondott emlékbeszédet. Kiemelte, hogy ez a megemlékezés minden magyar, határon túli magyar, Magyarország, illetve a makaiak és a szegediek számára is egyfajta emlékezést és biztatást, buzdítást is jelent.

DSC_2748

– A hajdani győztesek, akik ezt a békediktátumot ránk kényszerítették, tulajdonképpen sokkal mohóbbak voltak – mondta el a történész a beszédében. – Szeged és Makó is örülhet, hogy ma Magyarországon van. Hiszen a mohó megszállók sokkal kisebb Magyarországot képzeltek, és ebben részben a románok és szerbek révén benne lett volna Makó, Szeged, Baja és Pécs is – tette hozzá.

DSC_2740

Czirbus Gábor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség makói szervezetének elnöke beszédében elmondta, 96 év múltán is gyászolni kell a trianoni békeszerződést, de gyógyítani kell a sebeket is, mivel nincs más választásuk a magyaroknak.

DSC_2755

A megemlékezést követően az emlékezés virágait helyezték el a Hősi Emlékműnél.

 

navigate_before
navigate_next