Hírek Makó

Sportolva randevúztak a Maros-parton

Száznál többen neveztek be a mai, jubileumi Maros-parti Randevúra. A 10. alkalommal megrendezett játékos, sport- és ügyességi verseny legifjabb résztvevője kettő, a legidősebb nyolcvan éves volt.

Szabó Anita – Makó

– 15-féle próba teljesítését kínáljuk fel a résztvevőknek. A feladatok könnyűek, a pálya akadálymentes, így mozgáskorlátozottak is teljesíthetik azokat. Minden állomáson pontot lehet gyűjteni, amelyeket a végén összesítünk. A legügyesebbek minden kategóriában érmeket és apró jutalmakat fognak kapni a jubileumi esemény tiszteletére – tudtuk meg Szekeres Mihálynétól, a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Egyesületének (MENYUKE) vezetőjétől. A pályázati támogatásból, önkéntes munkából és társadalmi összefogásból megvalósuló Maros-parti Randevú tíz esztendős múltra tekint vissza. A kezdeményezés célja, hogy mindenféle korosztály számára tartalmas, aktív programot biztosítson.

– Főleg az idősebbekre és a különféle fogyatékkal élőkre gondoltunk akkor, amikor Fazekas Erzsébettel, a Szabadidősport Szövetség tagjával kigondoltuk ezt a napot – még 2006-ban. Ez egy lehetőség, hogy kimozduljanak otthonról, jó levegőn, szép környezetben, és ami a legfontosabb, társaságban legyenek azok, akik egyedül vannak, nincs lehetőségük másként a sportolásra, vagy csak szeretnének kikapcsolódni, mozogni – mesélt az alapítás körülményeiről a szervező. A rendezvény sikerességét bizonyítja, hogy évről-évre többen neveznek be a Randevúba, nem csupán Makóról, de a kistérségből is.

DSC_0029– 35 érkeztünk Kövegyről, már ötödik alkalommal vagyunk itt. Nagyon szeretjük a programot, és kipróbálunk minden feladatot. Szerintünk nagyon jó a közösség, és lehet új ismeretségeket is kötni – indokolta részvételüket a lelkes csapat két tagja, Nagy Istvánné és Szabó Mihály. Szavaikat mindjárt tett is követte, mert minden résztvevő meridián tornával melegített be és utána teljesítette a különféle állomások kihívásait. Lehetett többek közt dióval célba dobni, hullahopp karikázni, mocsarat járni sítalppal, gólyalábazni és csutkatornyot építeni. Aki aktívan szeretett volna pihenni, sakkozással, sportpoharazással tölthette el az időt, és felmérethette egészségi állapotát is a különféle szűrővizsgálatokon, melyet a Vöröskereszt és az ÁNTSZ munkatársai végeztek el. A szabadtéri szervezés lehetőséget adott a sétálásra, kerékpározásra, nordic walkingra is. A fiatalabbak inkább a labdás-golyós játékokat részesítették előnyben, pelota, petanque, célba rúgó és asztalitenisz számokban próbálták ki magukat. A vízparti sport délelőtt az egészséges életmód jegyében telt, sok nevetéssel, bizonyítva, hogy minden életkorban tudunk tenni önmagunkért.

Az alsó képből galéria nyílik!

navigate_before
navigate_next