Makó

A Petőfi parkban emlékezett a Jobbik

A Nemzeti Összetartozás Napja délutánján tartott megemlékezést a Jobbik Makói Alapszervezete és Ifjúsági Tagozata. Ezen Kiss Attila pártelnök párhuzamot vont a 96 éve történt események és a jelenleg Európában zajló folyamatok között.

Szabó Anita – Makó


A Csongrád Megyei Közgyűlés makói tagja, a párt makói szervezet elnöke idézett az 1920-as békediktátum szövegéből, amely a magyarokat tette felelőssé a háborúért és felsorolta azokat a területi, gazdasági, ipari és népességbeli veszteségeket, amellyel a győztes hatalmak az országot büntették.

– Azért kell ezt a szomorú statisztikát felemlítenünk, mert a társadalom egyre kevesebbet tud a június 4-i eseményekről és azok hatásairól. Annak ellenére, hogy most egy új diktátum készül, amely Európa nemzetiségi határait készül átrendezni. Hazánk jelenleg a keletről érkező népek viselkedésétől szenved, ezek a történések azonban nem az emberekről, hanem a pénzről szólnak. Magyarországnak egyértelműen ki kell állnia a szabadság és a polgárai biztonsága mellett, nemet kell mondania az idegenek befogadására. – hangsúlyozta.

A pártelnök beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a magyarság nem heverte ki Trianont és nem szenvedhet el újabb sebeket sem. Ennek kapcsán bírálta a kormány földprivatizációs politikáját.

– Valami hasonlót érezhettek azok, akik 1920. június 5-én felébredve, idegen földön találták magukat a saját hazájukban – emelte ki. A napjainkban zajló folyamatok megállítását a szónok az alaptörvény módosításában és 2018-ban egy új, nemzeti kormány megalakulásában vélte.

Mondandójához kapcsolódóan, Olasz Lajos, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának helyi alelnöke idézett Teleki Pál a Nemzetgyűléshez intézett beszédéből, majd Tóth Tibor színművész Juhász Gyula Trianon című művét szavalta el, a mintegy negyven jelenlévő előtt.

A megemlékezés koszorúzással zárult az emlékfánál.

navigate_before
navigate_next