Makó

Sikeres a makói utánpótlás kézilabda

Albert Barbara – Makó


Szűcs Boglárka egy éve kézilabdázik, de már jó eredményeket ért el az u-13-as utánpótlás csapatával. 

– Azért választottam ezt a sportágat, mert csapatjáték, és a példaképeim is ezt űzik. Felnézek Kozserán Beátára, Sárkány Zsuzsannára, a Pick Szegedből pedig Dean Bombacra és Thiagus Petrus Santosra – tette hozzá.

Bogi és egyik példaképe: Dean Bombac.

Az u-13-as csapat az őszi bajnoki idényt a hatodik helyen zárta. A tavaszi szezonban egyre több mérkőzést nyertek a lányok és végül sikerült az 5. helyen végezniük. 

– Három edzésünk van egy héten. Azt tűztük ki célul, hogy elsősorban nem az eredmény számít. A legfontosabb, hogy teljesítsük a pályán, amit az edzőnk kér – árulta el Bogi.

A makói kézilabdások az újkígyósi Felföldi Kupán bronzérmesek lettek. A siker folytatódott, hiszen az I. Farkas Utánpótlás Kézilabda Tornán is megszerezték a 3. helyet. 

– Úgy gondolom, hogy megvalósítottuk, amit elterveztünk, de természetesen még sokat kell fejlődnünk a jövőben. Szerintem a védekezés terén elég jók voltunk, a támadásokban viszont még javulnunk kell – számolt be a csapat játékáról a fiatal kézilabdázó.

Kozserán Beáta edző elmondta, hogy büszke a csapatára. A külső körülmények ellenére a lányok jól vették az akadályokat az u-13-as gyerekbajnokságban. Még több tréninggel, koncentrált és kitartó edzésmunkával jó eredményeket érhetnek el majd.