Hírek

Lebukott a kábítószer-termesztő – videóval

MH


A járőrök egy személygépkocsit állítottak meg szerdán délután Szegeden. A járműben tartózkodó három férfiaval kapcsolatban felmerült, hogy azok kábítószert fogyasztottak, ezért őket az egyenruhások a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. L. Dániel, G. Gergő és B. Dávid gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték, hogy kábítószer van a birtokukban. Ellenük kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Kiderült, hogy az egyik gyanúsított nem sokkal a rendőri intézkedés előtt kábítószergyanús növényi törmeléket adott át egy szegedi férfinak. A 40 éves Sz. Józsefnél a nyomozók házkutatást tartottak, amely során több mint 90 tő kendernövényt foglaltak le. A lakóház padlásán egy engedély nélkül tartott és átalakított lőfegyvert, valamint hozzá tartozó lőszereket is találtak a rendőrök, amelyeket szintén lefoglaltak.

A szegedi férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Ellene kábítószer birtoklása, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Józsefet őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását – közölte a rendőrség.