Hírek

Újra ragasztották Szent István téri sportpályát

Korom András – Makó


Tavaly június 12-én a SZIGNUM-os tanár-diák focimeccsel avatták fel  a közel egy hónap alatt felújított Szent István téri sportpályát. A pályát a régi, töredezett aszfaltra felragasztott  többrétegű rekortánnal, azaz gumival borították, s nem csak kispályás futball és kézilabda mérkőzésekre, lábtengóra és teniszezésre és röplabdára is alkalmassá vált, de két kosárpalánkot is felszereltek. A régi balesetveszélyes drótkerítés helyett az egészet műanyag hálóval kerítették körbe. Azért ezt a pályát újították fel, mert ez az, amit nagyon sokan használnák hétvégén és délutánonként, illetve jó időben itt tartják a SZIGNUM diákjai testnevelés óráit is.

A felújítás pontos költségét a pályaavatón nem árulták el. Farkas Éva Erzsébet az ezzel kapcsolatos kérdésünkre akkor azt mondta, magukat megnevezni nem óhajtó vállalkozó támogatásaként és a képviselő-testület tagjai több millió forintos hozzájárulásával vált lehetővé.

Kedden még dolgoztak rajta.

Csakhogy a pályáról az év elejére kiderült, hogy akadnak vele némi gondok, a rekortán számos helyen elvált az alatta lévő aszfalttól, s ahol ez történt, ott a használóit huppanók lepték meg.

A legutóbbi testületi ülésen Török Miklós képviselő meg is kérdezte, hogy végleges lesz pálya mostani felújítása? Czirbus Gábor alpolgármester erre azt válaszolta. – Fekete anyaggal végzik a rekortán és a beton közti légrések kitöltését. A gumiborítás ugyanis ott vált el, ahol az eredeti aszfalt, melyet nem cseréltek ki, megsüllyedt.

A javítást garanciálisan végezték, s ma már nem láttunk ott dolgozni senkit. Jól látszik, hogy több nagyobb és rengeteg kisebb részen vágták fel, majd ragasztották vissza gumi borítást.