Makó

Keményen bírálta a polgármestert Makón a DK szóvivője

Gajáta Fanni – Makó


Ismét lakossági fórumot tartott Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője Makón. A politikus két fontos dologra tért ki a sajtótájékoztatóján: elsőként, a sajtószabadság mellett állt ki.

– Mindazon szereplők, akik a sajtóban szerepelnek és elmondják a véleményüket, azoknak a mondatait ne forgassák ki a valódi tartalmukból és mindent úgy értsenek, ahogy ő valóban mondja – emelte ki a politikus. Példaként Mucsi Tamás esetét hozta fel. Gréczy kiemelte, a makói politikusnak az a dolga, hogy élesen bírálja a Fideszt és a jelenlegi makói városvezetést. – A sajtószabadság része, hogy ő ezt elmondja és az is a része, hogy az ő véleményét tiszteletben kell tartani és semmiféle hátrány nem érheti.

Másodikként témaként a pitvarosi polgármester, Radó Tibor ügyét hozta fel. Gréczy Zsolt ezzel kapcsolatban azt mondta: az olyan embereknek, akik ilyeneket mondanak, nincs helye a közéletben.

– Azt gondolom, hogy egy ilyen embernek azonnal távoznia kellene a posztjáról és a pártjának ki kellene zárnia a soraiból – vélte Gréczy. A DK szóvivője kitért az interneten pletykára is, miszerint Gyurcsány Ferenc meghalt. – Egyébként, akinek a halálhírét keltik, mint tudjuk, 100 évig fog élni – kommentálta a hoaxot.

A sajtótájékoztató után Gréczy Zsolt a lakossági fórumon ismertette a Demokratikus Koalíció jövőbeli terveit, így többek közt nyugdíjemelést igért, ha a pártja megnyeri a következő választásokat.