Hírek

Rendet vágott Szegeden a makói jegyző

Korom András – Makó/Szeged


A makói jegyzőt a megyei kormányhivatal jelölte ki a birtokvédelmi eljárás folytatására, ugyanis a Cserepes sori Piac Kft-ben tulajdonos a szegedi önkormányzat, így a szegedi jegyző nem folytathatott ilyen eljárást.

Bálint-Hankóczy Beatrix megerősítette portálunk értesülését, miszerint álláspontja szerint a Cserepes sori Piac Kft. 30 kereskedővel szemben birtokháborítást követett el, s eltiltotta a céget a további törvénysértéstől. Megállapította, hogy a birtokvédelmi kérelem benyújtásához szükséges 3000 forint eljárási illetéket a kft-nek kell megfizetnie. Felhívta a cég figyelmét arra is, ha a határozatban foglaltakat 30 napon belül nem hajtja végre, vagy hasonló módon birtokháborítást követ el, 500 ezer forint bírsággal is sújthatják.

Az ügy előzménye, hogy a Cserepes sori Piac Kft. április 1-jével egyoldalúan módosított emelt bérleti díjat akart megfizettetni a kereskedőkkel, úgy, hogy azoknak érvényes szerződésük van. A kereskedők sztrájkolni kezdtek. A botrány a szegedi városházán is vihart kavart.