Hírek

Öt irakit mentettek ki a folyóból a rendőrök – videóval

MH-CSMRFK


A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőre ma hajnali 5 óra 55 perckor észlelte, hogy ketten Magyarország felé úsznak Röszke külterületén, a határvízen. A feltételezhetően illegális bevándorlók a rendőröket látva visszafordultak. A Magyar Honvédség járőrei csak az egyik személyt látták partot érni Szerbiában, ezért a rendőrök azonnal értesítették a szerbiai hatóságokat és a vízi mentőket, akik a másik személy keresésére indultak.

Ennek során a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vízi járőrei hanjali fél 7-kor öt emberre lettek figyelmesek, akik – a másik két személyhez hasonlóan – szintén a Holt-Tiszán keresztül próbáltak Magyarországra jutni. A rendőrök az iraki családot kimentették a vízből. Az egyik 2-3 év körüli gyermek kihűlés közeli állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak, akik ellátásra a három gyermeket és édesanyjukat kórházba vitték. Az édesapát a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre állították elő. Az iraki család ügyében idegenrendészeti eljárást indított a rendőrség.

Révész Szabolcs rendőr alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője, és a mentésben közreműködő Kálmán Csaba rendőr törzszászlós,  a kórházban látogatták meg az iraki családot, ahol egy ajándékcsomagot adtak át az édesanyának.