Hírek

Közmunkások készítették az apátfalvi utcabútorokat

Gajáta Fanni – Apátfalva


Közel 80 darab utcai bútort készítettek el az értékteremtő közmunkaprogram keretén belül Apátfalván. A padokat, virágos ládákat és a szeméttárolókat a helyi asztalosüzemben gyártották, ezeket a faluban helyeztek el az elmúlt hetekben.

– A padokon a fehér csipkemotívum és a község neve látható, míg a szeméttárolók az apátfalvi az apátfalvi keritésvégeket idézik – mondta Szekeres Ferenc polgármester. – Az utcai bútorok mellett sörpadok és székek is készültek, melyeket a Szigetházban helyeztünk el. Ezek mellett az üzem dolgozói a javításokat is elvégzik.

A virágos ládák Apátfalva belterületén, a 43-as főút mentén a láthatóak. A polgármester hozzátette, terveik között szerepel a másik oldal virágosítása is. A közterületek mellett az intézmények elé is ültetnek virágokat.

A Szigetházban kaptak helyet a saját gyártású székek.

– Jelenleg folyamatban van egy kisüzemi brikettáló gép megrendelése is, amellyel biobriketett tudunk készíteni – fogalmazott a polgármester. – Így az asztalosüzemben keletkezett melléktermékből, mint például fűrészporból, ledarált ágakból és papírból készülhetne ez a tüzelőanyag, amelyet az önkormányzat nem csak fel tudná használni, hanem értékesíteni is tudna.

Szekeres Ferenc elmondta, ismét bebizonyította a község, hogy a közfoglalkoztatottakkal is lehet értékteremtő munkát végezni.