Hírek

2 milliónyi arany ékszert rejtett a ruha alá

MH


A pénzügyőrök egy Isztambulból Bécsbe tartó autóbuszt ellenőriztek a napokban, a röszkei határkirendeltségen. Az utasok valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálata mellett döntöttek. Egy török nő kézitáskáját vizsgálva, két üres műanyag ékszertartó dobozra lettek figyelmesek. A táska tulajdonosa ingerületen viselkedett, az ellenőrzés alatt többször nyomatékosan elmondta, hogy semmilyen vámköteles áru nincs nála.

A pénzügyőrök a nőt bekísérték a vizsgáló helyiségbe, mivel arra gyanakodtak, hogy a ruhájában rejtegeti az ékszereket. A török nő az ellenőrzést végzők felszólítására önként átadta a ruhája alatt elrejtett táskát, amelyből 13 db arany karkötő (összesen 208 gramm) került elő.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök, az összesen 2,2 millió forint értékű ékszert lefoglalták, a török nő ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak – közölte Némedi-Varga Éva, NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.