MH


A pénzügyőrök egy szerb rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a napokban a röszkei határkirendeltségen. Az autó szerb sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a jármű szigorított vizsgálata mellett döntöttek. Rövid szerelést követően, a jármű üzemanyagtartályából, valamint a műszerfalból összesen 11 ezer szál, Ashima márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Rövid idő elteltével, ismét egy szerb rendszámú gépjármű akadt fenn a pénzügyőrök hálóján. A gépkocsi sofőrje nem jelentett be semmilyen vám- és adóköteles árut, azonban a pénzügyőrök a gépkocsi kétoldali doblemezének kárpitja alól, valamint az első ülések támláiból összesen 10 ezer szál Ashima márkájú, zárjegy nélküli cigarettát pakoltak ki.

A pénzügyőrök, az összesen 1,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két szerb sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak – közölte Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest