Gajáta Fanni – Makó


Népszerű volt a SZIGNUM makói színezője. A kezdeményezése kitalálója, Brzozka Marek rajztanár úgy gondolta, a többi általános iskolát is be lehetne vonni. Felesége, Szántó Cecília Mária festőművész készítette a további intézményeknek is a kifestőt.

– Felkértünk hét általános iskolát. Minden intézmény kapott egy 60 centi magas és 3 méter hosszú egyedi színezőt. Az egyediség abban rejlik, hogy az iskolák vannak a középpontban – árulta el a részleteket Brzozka Marek, a SZIGNUM rajztanára.

A pedagógus elmondta, a színezővel a rajzolásra szeretnék a figyelmet felhívni. Véleménye szerint, a mai modern világban egyre kevesebbszer ragadunk ceruzát vagy tollat, így a rajzolás és az írás is kezd háttérbe szorulni.

– Mostanában videók segítségével szoktam rajzolni. Néha ételeket készítek, amelyekre szemeket rajzolok és embereket is szívesen ábrázolok – mondta el bartókos Vígh Jázmin. Elárulta, a színezőn virágokat, padokat és házakat töltött meg színnel. – Nagyon jó hangulatban telt a színezés, igazi csapatmunkában dolgoztunk.

„A nagy színezés” elnevezésű interaktív kiállításon az általános iskolások közösen színeztek a Hagymaház Galériában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest