Forró Flóra – Kövegy


– Minden évben megrendezzük a gyereknapunkat, melyen szép számmal vesznek részt a kövegyi és a csanádpalotai gyerekek. A mi gyerekeink is oda járnak iskolába óvodába, ezért a mi községünk is szívesen látja az ottaniakat – mondta Mucsi Zsanett alpolgármester.

Reggeltől késő délutánig tartott az egész napos program. Ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillám és hennatetoválás is várta a gyerekeket.

– Ebben nagyon nagy segítséget nyújtanak a szomszéd város óvónői. Minden évben kilátogat hozzánk a CSIBÉSZ egyesület a Tallériával, ami sok színes ügyességi játékot biztosít a gyerekeknek. 11 órától lufi hajtogató bohóc, délután a Mandula Színház előadása szórakoztatta a gyerekeket a Művelődési Házban. Az utóbbi az Egynapos király című színdarabot adta elő. Az önkormányzat biztosított ebédet minden gyermeknek, mégpedig hagyományosan bográcsban főzött paprikás krumplit – tette hozzá az alpolgármester.

A második osztályos Szedlacsek Kitti harmadjára vesz részt a kövegyi gyereknapon. Elmondása szerint nagyon tetszenek neki a programok nagyon várja a délutánt is, és arra is kíváncsi, mi lesz az ebéd. Arcfestésen vett részt eddig, és kipróbálta az ugrálóvárt is. De szeretne még csillámtetoválást. A testvérei sem maradtak ki az arcfestésből. Az öccse oroszlán, a húga pedig virág, vagy pillangó szeretett volna lenni.

Vigh Nikolett egészen kicsi kora óta jár a gyereknapra. Amit a legjobban szeret, az a trambulin, a csillámtetoválás és a hennafestés. A játékoknál a labdagurítós ügyességi játékot szeretné kipróbálni. Az ebédet nagyon várta, ugyanis szereti a paprikás krumplit. A délutáni előadást azonban már nem nézte meg, mondván ugyanis ő már kinőtt abból a korból.

További képeink itt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest