Szabó Anita – Makó


 – Rekreációs és megújulást segítő programok szervezésére nyílt lehetőségünk egy pályázat segítségével, ennek része ez a mai alkalom is – avatott be a nap apropójába Baráti Eszter M. Kinga nővér, a Boldogasszony Forrása projekt kidolgozója.

– Ezen kívül több kezdeményezésünk is van, amelyeknek a SZIGNUM kollégiumának felső szintje ad majd otthont. Szemlélődő, meditációs imákat tartunk hetente kétszer, ezen kívül liturgikus körtáncokat tanulunk, nyújtó-lazító gerinctornákon vehetnek részt ingyenesen az érdeklődők, hétvégenként pedig filmeket vetítünk, amelynek élményeit is megosztjuk egymással. A részletekről, időpontokról intézményünk honlapján lehet információt szerezni – tudtuk meg a projektvezetőtől.

Kinga nővér kincsekre hívta fel a figyelmet.

A közösségépítés, testi-lelki feltöltődést szolgáló események sorában az első volt a május utolsó vasárnapján tartott családi nap.

– Izgalmas feladatokkal készültünk. Valódi kincses térkép segítségével, rövid információk alapján kellett titkos, általában édes meglepetéseket összegyűjteni. Mindenki kapott egy puzzle-részletet is, ezeket összerakva egy rendszám képe rajzolódott ki. Ennek csomagtartója rejtett egy hungarocell tortát, utalva már a bográcsos ebéd után következő desszertre. Nagyon élvezték a kis csapatok a feladatokat, ahol elsősorban a közös élményszerzés volt a lényeg – mesélte a feladat ötletgazdája, Venkné Gecsei Krisztina.

A résztvevőknek lehetőségük adódott az általuk választott kalandparti feladaton az ügyességüket kipróbálni, de aki csak sétálni, pihenni, játszani akart, az is kiválóan érezhette magát. Ezen kívül volt növényfelismerés, amelynek sikeréhez finom falatokkal motiválták a gyerekeket.

A napot a kincskeresés gondolata fogta össze. – Máté evangéliumából választottunk egy részletet, ami elgondolkodtat bennünket, hogy melyek a fontos dolgok az életünkben. Ezt jelképezi az igekártya és a kavicsra írt idézet is, amit mindenki megkap majd emlékként a program végén. Nagyon sok értékes dolog van a természetben, erre is fel akartuk a figyelmet – összegzett Kinga nővér, aki ezt bizonyítandó, finom salátákat és különféle gyógyteákat is készített segítőivel az ebédhez.

Minden bizonnyal azonban a legnagyobb kincs a családok számára az lehetett, hogy a napot tartalmasan együtt tölthették.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest