Gajáta Fanni – Makó


102 gyerek, azaz 53 fiú- és 49 lánygyermek szülei vehették át a bébikötvényeiket vasárnap reggel, a gyereknapon. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a 2015. október 1. és  2016. április 24. között születettek kapták meg a 100 ezer forintos kötvényeket.

A májusi testületi ülésen döntenek arról, hogy közel 300 makói gyermek kaphassa meg a bárányhimlő elleni védőoltást. A polgármester hozzátette, ez 20 ezer forintos támogatást jelent a családoknak, hiszen a gyermekorvosok két oltást adnak be a gyerekeknek, ingyen.

– A gyermekek a jövő nemzedékei, ezért is fontos, hogy a fiatal generációt is támogassuk. Éppen ezért a Bursa Hungarica támogatást is nagyon fontosnak tartjuk a felsőoktatásban résztvevők számára. Emellett most kezdeményeztük a családi otthontermetéshez kapcsolódó telekkedvezményeket – emelte ki a polgármester.

A családok egyetértenek abban, hogy nagy segítség a 100 ezer forintos bébikötvény. Fekete Katalin elmondta, három gyermeke van, a legkisebb Fejes Alexandra Diána.

– Most volt hat hónapos és egy angyali baba. Annak idején is kaptak kötvényt, Martinnál 10 ezer forintot, Viviennél 40 ezer forintot. Valószínű, a mostani összeget igazságosan elosztjuk a gyerekek között, amit természetesen rájuk költjük – árulta el az anyuka. – A testvéri nagyon imádják Alexát, mindig szórakoztatják, illetve segítenek is nekem.

Hegedűs Gellért és párja a munka miatt költöztök Makóra. A 100 ezer forintos támogatásnak örülnek, pozitív dolognak tartják.

– Én zsombói vagyok, míg a párom paksi. Kislányunk, Eleonóra 6 hónapos és ő az első babánk – mondta el az apuka. – Még két gyermeket tervezünk, de majd látjuk, hogy mi lesz.

A bébikötvény átadásan a Haramia együttes lépett fel. Minden kicsi egy lufiállatkát is kapott ajándékba. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest