Forró Flóra – Csanádpalota


– Nagyon régen volt igazi települési gyereknap és a ”Mi gyerekeink” nem is tudták mi az. Ezért szerettük volna, hogy legyen egy olyan nap vagy délután ami az igazi vidám kikapcsolódásról és játékról szól. Az alapgondolat régóta megvolt a fejemben, hogy milyen keretre épüljön- mondta Molnárné Haluska Margit, a program szervezője, akit szívét, lelkét beleteszi a sikeres lebonyolításba. – Majd az évek alatt sok ötlettel és eszközzel egészült ki. Sok és sokféle játékkal – az egészen kicsiknek és a 12-14 éveseknek is tudunk játékot ajánlani, illetve tudnak játszani.

– Ügyesség, logika, türelem mindegyikre szükségük van akik végig próbálják a sátrakban és a
szabadtéren is a tehetségüket. Elképesztő, hiszen 2007-ben rendeztük az első Tallériát. Kerek 10 éves jubileumhoz érkeztünk! Az első alkalommal mi jobban izgultunk a fogadtatás miatt, mint a gyerekek, hogy milyen ügyesek lesznek és mennyi tallért gyűjtenek össze. Hetekkel a rendezvény előtt kezdünk készülni sok óra és nap munkája van benne több embernek.

– Felújítjuk a régi játékokat, készítünk újakat (általában régi eszközöket hasznosítunk újra pl. régi asztalt, kiságyat, fiókot….), ha van lehetőség veszünk is néhányat. Beszerezzük a „Bolt” árukészletét – ehhez az anyagiakat a csanádpalotai önkormányzata biztosítja általában.

– Nagyon jó a fogadtatás minden alkalommal – az is bizonyítja, hogy a mostani volt a tizedik Talléria.
Nagy köszönet illeti azt a sok segítőt és közreműködőt, akik segítenek a megvalósításban.
45-50 fő az aki a játékoknál van. Sokan vannak itt a kezdetek óta és vannak, akik most kapcsolódtak be a munkába. Nélkülük nem működne a program -tette hozzá.

A gyermeknapon készült képeink a galériában láthatók.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest