Makó

Emléktáblát kapott a makói főorvos

Korom András – Makó


Az egykori osztályvezető főorvos emléke megörökítésének ötletével, valamint az ezt támogató 200 aláírással dr. Sepp József kereste fel a makói polgármestert. Az emléktábla mai avatóján Farkas Éva Erzsébet árulta mindezt el az egykori főorvos munkatársainak, kollégáinak, dr. Tiszai Andrea klinikai főorvosnak, dr. Tiszai Aladár lányának és a Tiszai családnak.

A polgármester kiemelte, bár személyesen nem ismerte, de nagyra tartja a szegedi orvostudományi egyetemet mindvégig kiváló minősítéssel elvégzett, majd 1961. augusztus 1-től az 1984. december 23-i haláláig a makói kórházban dolgozó főorvost, aki családjával annak idején a városba is költözött, s itt igazi makói lett.

– A főorvos gyógyított, tanított és kutatott – emelte ki a Farkas Éva Erzsébet azzal, hogy dr. Tiszai Aladár országosan elismert munkásságot fejtett ki, s közben bárkivel szembeszállt, a betegei érdekében.

Havasi Katalin, a kórház orvosigazgatója is méltatta az egykori főorvos munkásságát, s nevezte őt példaképnek.

Végül dr. Tiszai Andrea köszönte meg, hogy emléktáblát kaphatott ennyi év után édesapja. S szavaiból az is kiderült, hogy a kezdeményezés hátterében Kómárné dr. Nagyfalusi Mariann állt.

Az emléktábla avatót követően emlékülést rendeztek.

Az emléktábla avatón készült további képeink a galériában láthatók.