Makó

90 lett a makói Marika néni

Korom András – Makó


Az óföldeáki tanyavilágban született és élt egészen 1961-ig a ma a 90. születésnapját ünneplő Kurusa Jánosné. Marika néni egész életében nehéz testi munkát végzett, hiszen dinnyével és hagymával foglalkozott. Mondja is, hogy a hosszú éltnek két titka van: az egyik a kemény munka, a másik, hogy nem szabad fiatalon meghalni.

Margit néni, akit családja körében ma köszöntött Czirbus Gábor alpolgármester és Pálfai Zoltán plébános, Makón ismerkedett meg 1953-ban a férjével, s annak haláláig nagy boldogságban éltek.

– Két gyermekünk született, 1956-ban Mária, majd ’58-ban János. Azóta 6 unokával és egy 7 éves dédunokával gyarapodott a családunk – mondta, a humorra is fogékony Marika néni.

– Kedvenc ételem a hús-hússal, mindegy, hogy sütik vagy főzik, ma is marhapaprikást ebédeltem, s nagyon szeretem az édességeket. Az orvosokat pedig csak az utcáról ismerem – mondta.

Igaz, azt is elárulta, hogy néhány éve fáj a lába, ezért leginkább csak üldögél, s hiányzik neki a munka, főleg az állatokkal való foglalkozás.

Marika néni a jeles ünnepre több vázányi virágot és két tortát is kapott, a 90-es számmal, valamint Czirbus Gábor kézbesítette neki Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét.